Au intrat pe gheaţă şi au aşteptat ca muzica să înceapă. Urmăriţi-le ce fac la minutul 2:34. Wow!

0 3.463

Patinajul sincron se află undeva la graniţa dintre sport şi artă, iar talentul celor care execută astfel de programe pe gheaţă ne lasă practic fără cuvinte.

Spectacolul fascinant pe care l-au oferit patinatoarele canadiene i-a ţinut cu respiraţia tăiată pe toţi spectatorii, cucerind pe bună dreptate admiraţia acestora.
Timp de 4 minute s-a desfăşurat un adevărat regal de patinaj într-o notă de eleganţă şi sincronizare remarcabilă.

Pe fundalul muzical al melodiei „Proud Mary” interpretată de Tina Turner, patinatoarele au alunecat pe gheaţă cu o naturaleţe şi o lejeritate uimitoare.
Îmbinând în mod armonios tehnica elementelor de patinaj cu expresia artistică, fetele au reuşit să transforme acest sport frumos şi expresiv în adevărată artă.

Patinajul artistic este un sport de iarnă care constă în executarea de elemente specifice precum sărituri, piruete ș.a. pe o suprafață acoperită de gheață. Cele 4 discipline în care se poate concura la nivel Olimpic sunt proba de individual masculin, individual feminin, perechi și dans pe gheață. Disciplinele non-olimpice includ patinajul sincronizat. În competițiile de seniori, patinatorii execută de regulă două programe: programul scurt și programul liber care, depinzând de disciplină, pot include elemente precum piruete, sărituri, pași, ridicări, sărituri aruncate, „spirala morții”, secvențe de pași ș.a.

Lama patinei are o canelură pe partea de jos ce creează două muchii distincte, o muchie interioară și una exterioară. În patinajul artistic, patinatorul se folosește de aceste muchii pentru a patina. Ca o altă trăsătură caracteristică, lama prezintă la vârf un set distinct de zimți, care ajută la executarea elementelor.

loading...