Brad Pitt construiește 109 locuinţe moderne pentru persoanele nevoiaşe

0 58

Uraganul Katrina, care a lovit oraşul New Orleans în 2005, a devastat mii de case, afaceri şi clădiri. Multe familii au rămas fără adăpost şi nu au mai avut puterea financiară de a-şi reîncepe viaţa de la zero.

Acela a fost momentul când îndrăgitul actor Brad Pitt, fostul soţ al Angelinei Jolie, a intervenit pentru a-şi oferi ajutorul.

El a fost devastat când a văzut situaţia victimelor uraganului şi a decis să pună bazele unei fundaţii denumită „Make It Right”. Scopul acesteia a fost de a ajuta la reconstruirea locuinţelor pentru cei rămaşi fără adăpost.

Înfiinţarea şi punerea în funcţiune a acestei fundaţii a durat ceva timp, dar este întotdeauna bine să vedem celebrităţi precum Brad Pitt care doresc să ajute. Pentru cei care nu-şi mai amintesc cum arăta New Orleans după ce a fost lovit de groaznicul uragan, iată o imagine care vorbeşte de la sine.

Fundaţia Make It Right

Actorul s-a dedicat în proporţie de 100% proiectului său de solidaritate. El şi-a propus să construiască 109 case în zona cea mai puternic afectată a oraşului. Dorinţa lui nu a fost uşor de îndeplinit, dar Brad Pitt şi firma de construcţii pe care a angajat-o nu aveau de gând să renunţe prea uşor.

Actorul a reuşit să adune laolaltă pe unii dintre cei mai buni arhitecţi din lume, printre care Shigeru Ban, Thom Mayne şi chiar Frank Gehry. Brad Pitt şi-a folosit influenţa şi puterea de convingere pentru a-i face pe aceşti oameni talentaţi să proiecteze casele victimelor uraganului.

În plus faţă de aspectul modern, casele sunt eficiente din punct de vedere energetic şi respectă mediul înconjurător.

Aceşti oameni îşi pierduseră complet controlul asupra vieţii lor în ziua uraganului Katrina. Brad Pitt dorea ca victimele să poată face din nou alegeri, chiar dacă era vorba de unele dintre cele mai mici sau neînsemnate lucruri. Astfel, fiecare rezident a putut alege culorile noii sale case, precum şi înălţimea acesteia. Şi pentru a preveni viitoarele inundaţii, casele au fost construite pe piloni, ceea ce va evita multe probleme dacă nivelul apelor va mai creşte vreodată.

Actorul nu a făcut rabat la materiale şi a ales totul ca şi cum ar fi fost pentru el, acestea fiind de cea mai bună calitate! Interiorul casei este la fel de plăcut ca şi exteriorul!

Designul caselor diferă, însă toate au finisaje deosebit de frumoase! În plus, sunt complet echipate cu electrocasnice, mobilier şi tot ce mai poate fi necesar într-o locuinţă.

Brad Pitt a insistat ca noile locuinţe să nu fie construite ieftin, astfel încât oamenii să nu ajungă să trăiască într-un „ciclu de sărăcie”.

În total, actorul a construit 109 case pentru locuitorii celui mai afectat cartier din New Orleans.

Costul total al proiectului s-a ridicat la suma de 26,8 milioane USD, fiecare casă costând, în medie, 150.000 USD.

Nimeni nu ştie dacă Brad Pitt şi-a folosit banii pentru îndeplinirea acestui proiect îndrăzneţ. Ştim, totuşi, că au existat împrumuturi şi garanţii federale. Un lucru este sigur: el şi-a dedicat tot timpul şi devotamentul acestei cauze umanitare.

Este bine de ştiut că există totuşi celebrităţi care se preocupă de siguranţa şi bunăstarea oamenilor greu încercaţi.

 

Citeste si:

Puiul de Emu se împrietenește cu câinele

Când vede câinele venind către el, acest pui de Emu are o reacţie adorabilă

Pentru orice iubitor de animale este foarte important ca necuvântătoarele pe care le-a adoptat să se accepte reciproc şi să trăiască în deplină armonie. Vizionând imaginile de faţă putem spune că aceste animăluţe nu fac excepţie de la regulă.

Emee, simpaticul pui de emu este răspunzător cu buna dispoziţie în casa stăpânilor lui. Ori de câte ori o zăreşte pe prietena sa, Molly, o căţeluşa cu blană neagră ca tăciunele, pasărea nu conteneşte să o invite la o partidă de joacă veritabilă. Cu câteva rostogoliri graţioase şi sărituri ţanţoşe puiul de emu încearcă să-i atragă atenţia patrupedei.

Chiar dacă această căţeluşă nu pare extrem de interesată de oferta prietenului său, Emee nu se dă bătut nici în ruptul capului. El continuă să facă tot felul de giumbuşlucuri adorabile în speranţa că Molly i se va alătura. Energia puiului de emu este molipsitoare!

Comportamentul celor două animăluţe îl distrează copios pe stăpânul acestora care nu poate rezista tentaţiei de a surprinde cu ajutorul camerei aceste imagini amuzante. Astăzi micul pui nu a avut sorţi de izbândă, însă judecând după atitudinea lui ne putem imagina că data viitoare va fi mult mai insistent. Adorabile imagini!

Emu (Dromaius novaehollandiae) este o familie de păsări mari alergătoare care trăiesc în Australia și fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h.

Este o pasăre ierbivoră care trăiește în pădurile de eucalipt și în stepele australiene. Emu înghite partea cea mai hrănitoare a plantelor și își formează importante rezerve de grăsime, pe care le folosește în lungile sale migrări.

Masculul clocește ouăle fără să mânânce sau să bea apă timp de aproximativ două luni.

Păsările cele mai înrudite cu ele sunt cazuarii.

loading...