Cea mai bună vişinată făcută în casă! Reţetă

0 97

VIŞINATĂ REŢETĂ: Vişinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe bază de fructe şi zahăr. Vă puteţi produce singuri vişinata acasă respectând câteva indicaţii simple.

VIŞINATĂ REŢETĂ: Reţetă de vişinată
Porţii: 2-2,5 litri.

Timp de preparare: 10 săptămâni (cu tot cu perioada de macerare)

VIŞINATĂ REŢETĂ: Ingrediente vişinată:
3 kilograme vişine
1,2 kilograme zahăr
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)

VIŞINATĂ REŢETĂ: Preparare vişinată:
VIŞINATĂ REŢETĂ: Spălaţi vişinele cu tot cu sâmburi. Aşezaţi vişinele şi zahărul în straturi într-o damigeană. Acoperiţi gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor “să respire” dar să împiedice intrarea insectelor. Lăsaţi fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama.

Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle.Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească deoarece veţi distruge vişinata.

VIŞINATĂ REŢETĂ: Nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului.

Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură nepermis de scumpă.

VIŞINATĂ REŢETĂ: În unele zone, în special din nordul ţării, în județe din Transilvania, se folosesc fructe zdrobite, fără sâmburi. În acest caz vişinata se serveşte cu tot cu pulpa de fruct aflată în suspensie în alcool. În acelaşi fel se poate obţine şi lichiorul din cireşe negre,

CITESTE SI

Cea mai delicioasă prăjitură cu vişine. În 30 de minute este gata. Reţetă

Prăjitură cu vişine reţetă. Azi îți propunem o rețetă delicioasă de prăjitură cu vișine. Așteptăm să ne spuneți rezultatul!

REŢETĂ. Cea mai delicioasă prăjitură cu vişine. În 30 de minute este gata

Prăjitură cu vişine reţetă. Ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 ml apă, două plicuri zahăr vanilat, 1 kg vişine, sare, un plic praf de copt.

Prăjitură cu vişine reţetă. Mod de preparare: se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi se adaugă zahărul şi praful de copt.

Se amestecă gălbenuşurile cu apa, uleiul, sarea, zahărul vanilat şi se toarnă peste albuşuri, împreună cu făina.

Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, peste care se adaugă vişinele fără sâmburi şi date prin făină.

Totul se dă la foc potrivit, circa 30 de minute.

loading...