Cea mai delicioasa reteta a salamului de casa! Pe cel din magazin nici nu il mai cumpar!

0 100

Vreți să gătiți un salam de casă picant și aromat, fără ca să puneți slănină? Salamul pregătit astfel este incredibil de delicios! Credeți-mă, odată ce-l veți gusta, nu veți mai cumpăra salam din comerț! Rețeta este foarte simplă și nu necesită ingrediente speciale. Alintați-vă familia cu ceva gustos chiar astăzi!

Ingrediente:

-1 lingură de miere

-350 ml bulion

-1,5 kg carne de vită

-75 g sare

-2 kg pulpe de pui

-2 linguri boia de ardei

-1 lingură boabe de piper negru fărâmițate

1- lingură de busuioc condiment

-1 lingură de usturoi uscat

-1 lingură de mărar condiment

-boabe de piper negru pentru bulion

-membrane pentru cârnați ( de exemplu artificiale, cu grosimea de 60 mm)

-0,5 lingură nucșoară

Mode de preparare

Separați carnea de pui de piele și oase. Din oase pregătiți bulionul. Puneți-le la fiert adăugând boabele de piper negru și sare. Când e gata strecurați-l și ulterior puneți-l la frigider să se răcească de tot.

Luați jumătate din carnea de vită, și mai exact cea mai grasă. Dați-o prin mașina de tocat carne împreună cu pielea de pe pulpele de pui. Restul cărnii de vită și de pui tăiați-o cubulețe (de aprocimativ 2 cm).

Amestecați carnea tocată cu carnea tăiată cubulețe, adăugați mierea și amestecați. Într-un bol uscat amestecați sarea și condimentele, adăugați-le în carne. Turnați treptat bulionul și amestecați bine.

Membrana pentru cârnați umpleți-o bine cu compoziția din carne. Îndesați umplutura astfel încât să nu rămână bule de aer. Dacă totuși rămâne aer atunci înțepați în acel loc cu un ac. Membrana pentru cârnați trebuie să fie de calitate bună, acest mic detaliu este foarte important.

Atârnați salamul pentru 1-2 ore, să stea la temperatura camerei.

Tineti salamul timp de 1,5- 2 ore în apă cu temperatura de 80-85°.

Salamul gata țineți-l sub apă rece la robinet și apoi puneți-l într-o cameră mai răcoroasă pentru 12 ore.

După ce am pregătit acest salam, le-am povestit prietenilor cât de delicios este și cum se gătește. Feliile de salam arată foarte bine și foarte apetisante. Salamul are un gust destul de picant. Din suflet vă recomand să pregătiți acest salam miraculos, gustul căruia îl veți îndrăgi. Rețeta este atât de simplă încât salamul poate fi făcut și de o bucătăreasă începătoare.

Pofta buna!

 

 

Prăjitura, pe care copiii o adoră. Nemaipomenit de gustoasă și ușoară!

 

Pregătiți această prăjitură simplă și nemaipomenit de fină. Ea se prepară destul de ușor și este delicioasă! Familia dumneavoastră, mai ales copiii, o vor aprecia după merit!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
-3 ouă;
-4 linguri de zahăr;

-4 linguri de ulei de floarea-soarelui (fără miros);

-4 linguri de făină;
-½ linguriță de praf de copt.

Pentru crema albă:
-3 ouă;

-150 g de zahăr;
-un iaurt mic „Danone Cremosso”;
-un desert de vanilie „Danette”;

-150 g de ciocolată albă;
-300 ml de smântână pentru frișcă;

-30 g de gelatină fină;
-200 ml de apă.
Pentru crema cafenie:
-3 ouă;

-150 g de zahăr;
-un iaurt mic „Danone Cremosso”;
-un desert de ciocolată „Danette”;

-150 g de ciocolată neagră/cu lapte;
-300 ml de smântână pentru frișcă;

-30 g de gelatină fină;
-200 ml de apă.
Pentru decor:

-50 g de ciocolată cu lapte;
-bănuți de ciocolată albă.
MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri.
2.Bateți albușurile până la apariția vârfurilor persistente, adăugând treptat zahărul.
3.Apoi încorporați treptat gălbenușurile (câte unul), uleiul și, la sfârșit, făina combinată cu praful de copt în spuma de albușuri.
4.Transferați aluatul obținut într-o tavă dreptunghiulară (35 x 23 cm) sau într-una rotundă (cu diametrul de 28 cm), unsă cu puțin ulei/unt sau tapetată cu hârtie de copt.
5.Coaceți-l până va fi gata în cuptorul preîncălzit.

6.După ce blatul se va răci, scoateți-l din tavă.
7.Pregătiți crema albă: înmuiați gelatina în apa rece.
8.Bateți albușurile până se vor transforma într-o spumă persistentă. Adăugați zahărul și continuați mixarea până când acesta se va dizolva complet.
9.Încorporați treptat gălbenușurile (câte unul) în spuma de albușuri. Apoi adăugați iaurtul, desertul de vanilie, ciocolata albă (topită pe bain-marie sau într-o cratiță cu fundul gros) și frișca bătută.

10.Adăugați 1-2 linguri de cremă în gelatina hidratată și dizolvată pe bain-marie. Amestecați foarte bine. Apoi combinați-o cu cealaltă parte de cremă.
11.Umeziți puțin tava, în care ați copt blatul, cu apă și tapetați-o cu folie alimentară. Turnați crema albă în ea, răspândindu-o uniform.

12.Dați tava la frigider pentru aproximativ 30 minute, iar între timppregătiți crema cafenie: înmuiați gelatina în apă.
13.Bateți albușurile de ouă până se vor transforma în spumă tare, după care adăugați zahărul în ele și continuați mixarea până la dizolvarea lui completă.
14.Încorporați treptat gălbenușurile (câte unul) în spuma de albușuri.
15.Adăugați iaurtul, desertul de ciocolată, ciocolata cu lapte (topită pe bain-marie sau într-o cratiță cu fundul gros) și frișca bătută.

16.Topiți gelatina pe bain-marie, fără să o aduceți până la punctul de fierbere, după care adăugați 1-2 linguri de cremă în ea și amestecați foarte bine. Apoi combinați-o cu cealaltă parte de cremă și amestecați până la omogenizare.
17.Turnați crema cafenie peste stratul răcit de cremă albă, ca să nu se amestece cu ea.

18.Așezați blatul peste stratul de cremă cafenie.

19.Dați prăjitura la frigider pentru minim 5 ore sau peste noapte.
20.Scoateți-o din frigider și răsturnați-o pe un platou potrivit.

21.Decorați prăjitura: fiecare gospodină poate să o decoreze după propriul ei gust. Dacă doriți, ornați marginile prăjiturii cu bănuți de ciocolată albă și aplicați o rețea de ciocolată topită în mijlocul ei.

22.Astfel, rupeți 50 g de ciocolată în bucățele și puneți-le într-un săculeț. Apoi puneți săculețul în apă clocotindă pentru 3-4 minute. Scoateți-l și lăsați ciocolata să se răcească. Tăiați un colț al săculețului și aplicați liniile subțiri de ciocolată pe suprafața prăjiturii.

23.Porționați prăjitura cu cuțitul fierbinte: încingeți-l în apă fierbinte, ștergeți-l cu un prosop și tăiați prăjitura.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

 

loading...