Cea mai puternică învăţătură a sfântului părinte Argatu: rugăciunea care împlineşte dorinţe

0 80

Iubit de credincioşi, dar detestat în aceeaşi măsură de autorităţile comuniste şi condamnat chiar la închisoare pe viaţă, părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei. Sfaturile sale pentru credincioşi au fost cuprinse într-o serie de lucrări religioase.

În cartea „Paraclisul şi câteva dintre învăţăturile preacuviosului părinte Ilarion Argatu”, duhovnicul le arată credincioşilor toţi paşii pe care trebuie să-i urmeze dacă le merge rău: dacă sunt „legaţi” cumva şi nu au spor la bani, putere de a munci, dacă asupra casei se abat necazuri, dacă cineva a umblat cu necuratul şi a făcut vrăji, scrie adevarul.ro.

Iată învăţăturile părintelui Argatu pentru sănătate, spor şi alungarea răului:

„Pentru aceasta trebuie să fii pregătit, adică spovedit de păcate. În timpul celor 9 zile, dacă eşti femeie nu trebuie să ai ciclu. Dacă îţi vine, trebuie să reiei când nu ai.

Se posteşte 9 zile, ţinându-se post negru luni, miercuri şi vineri, până la ora 24.00. În fiecare zi se fac următoarele rugăciuni: Ziua se fac 40 de metanii, plus rugăciunile tale zilnice sau Tatăl Nostru spus cât mai des. Seara, după ora 22.00, mai bine spre ora 24.00, faci rugăciune. Se face Acatistul Mântuitorului şi se aprind 9 lumânări, aşezate în formă de cruce. Dacă nu ai Acatistier spui Tatăl Nostru astfel: 3 metanii plus Tatăl Nostru plus Rugăciunea de cerere şi repeţi aceasta până faci 40 de metanii.

Rugăciune de cerere:

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apăra-mă!

Vei vedea cum încep să se neliniştească anumite persoane dintre cunoştinţe, chiar şi rude. Cei care devin neliniştiţi vor neapărat să vină la tine. Uneori îţi cer socotelă: pentru ce li se întâmpla lor necazuri? Vrăjitorii, în timpul rugăciunilor îşi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinştiţi-aceştia sunt vrăjitorii. Nu le spui nimic, dar îi pomeneşti în rugăciune.”

 

CITESTE SI

La ce boli grave te expui, dacă îi permiți animalului de companie să te lingă pe față

Proprietarii câinilor plini de afecțiune se expun unui risc major, dacă permit animalului de companie să îi lingă pe față. Astfel, pot dezvolta boli grave, chiar letale.

Atunci când câinele este în plină vervă și dorește să își arate dragostea sau să te consoleze lingându-te ca pe un pui de-al său, să știi că viața ta se poate afla în pericol.

Animalele prietenoase, care adoră să lingă fața stăpânului, pot purta o lungă listă de bacterii, cu potențial dăunător omului.

John Oxford, profesor în virusologie și bacteriologie la Universitatea Queen Mary, din Londra, a explicat cum simpaticele animăluțe devin purtătoare de bacterii.

”Nu e de vină doar saliva. Câinii își petrec jumătate din viață cu nasul în diverse colțuri dubioase și iau contact cu o mulțime de bacterii, virusuri și germeni”, spune acesta.

O bacterie extrem de periculoasă, Capnocytophaga Canimorsus, se găsește în saliva câinelui și poate duce la septicemie și la alte infecții fatale, care provoacă întâi insuficiențe ale organelor și moartea, în cele din urmă.

Primele simptome ale infecției sunt asemănătoare cu cele ale unei boli obișnuite, dar starea se va agrava rapid. Puteți experimenta febră mare, frisoane, transpirație abudentă și lipsă de energie.

Cea mai freventă boală pe care o puteți face de la câine este tricofiția. Tricofiția, numită popular pecingine, este o dermatofitoză, infecție fungică a pielii și anexelor ei. Boala este contagioasă, fiind indusă de dermatofiți.

Conform doctorulzilei.ro, dacă un câine este purtătorul acestei infecții, va avea și simptome vizibile, cum ar fi mătreața, pierderile masive de păr și pete colorate pe piele și pe blană.

 

loading...