Cea mai ușoară rețetă de dulceață de cireșe amare

0 237

Pentru că suntem în plin sezon al cireșelor amare, îți propunem în cele ce urmează o rețetă de dulceață ușor de preparat și foarte gustoasă, care să îți amintească de dulceața din borcanele bunicii.

igur, n-o să te mințim, există și o etapă mai complicată a preparării acestei dulceți, și anume eliminarea sâmburilor din cireșele amare.

Ingrediente necesare preparării dulceții de cireșe amare

700 g cireșe amare fără sâmburi

700 g zahăr

3 felii de lămâie

Cum se prepară dulceața de cireșe amare

Pentru început, spală bine cireșele și usucă-le într-un prosop. Apoi îndepărtează sâmburii. Taie cele trei felii de lămâie în triunghiuri de aproximativ 5 mm grosime. Pune cele două ingrediente într-un recipient și adaugă peste ele zahărul, apoi introdu recipientul la frigider pentru aproximativ 4 ore.

La capătul celor 4 ore, scurge siropul lăsat într-o cratiță și pune-l să fiarbă 10 minute. Adaugă cireșele amare și continuă fierberea dulceții încă aproximativ 30 de minute la foc mediu. După scurgerea timpului, încearcă dacă dulceața este închegată. Pentru aceasta, scoate o linguriță de dulceață din vasul în care fierbe și las-o pe o farfurioară rece. Dacă este legată, poți opri fierberea. Dacă nu este închegată, mai continuă fierberea câteva minute.

Când dulceața de cireșe amare este gata, introdu-o în borcane cu filet sterilizate, fără a o lăsa să se răcească. Depozitează apoi borcanele într-un loc răcoros și neapărat cu capacul în jos, această poziție fiind necesară pentru vidare.

CITESTE SI

Dulceaţă de căpşuni fără zahăr sau conservanţi: Cea mai delicioasă reţetă

Dulceaţă de căpşuni fără zahăr sau conservanţi: Cea mai delicioasă reţetă

Unul dintre cele mai delicioase gemuri ce trebuie să existe în cămară este gemul de căpşuni. Dacă mai spunem că este şi fără zahăr, atunci este obligatoriu de făcut măcar câteva borcanele. În loc de zahăr, pentru ca dulceaţa de căpşuni să se închege este indicat să adăugaţi 600 de ml de suc de mere natural.

Ingrediente dulceaţă de căpşuni fără zahăr:

1 kg de căpşuni

600 ml suc de mere

Mod de preparare dulceaţă de căpşuni fără zahăr:

Se spală bine, bine căpşunile, se curăţă de codiţe şi se taie în patru. Se lasă puţin la scurs şi după aceea se pune la fiert sucul de mere.

Când a scăzut la jumătate, se pun căpşunile şi se amestecă continuu, îndepărtând din când în când cu o lingură de lemn tot surplusul de spumă.

Când acestea legat se mai lasă la fiert 5 minute, amestecându-se continuu. După aceea se pun în borcane, care se sterilizează la cumptor.

După ce se scot borcanele, se pun cu capacul în jos şi se înfăşoară cu un prosop, lăsându-se astfel să se răceasă uşor.

loading...