COMPOT DE VIŞINE reţetă. Cum faci cel mai bun compot, fără conservant!

0 431

COMPOT DE VIŞINE reţetă. Vişinele sunt gustoase şi pline de vitamine. Dacă vrei să te bucuri de savoarea lor mai multă vreme, învaţă să faci un delicios compot!

COMPOT DE VIŞINE reţetă. Ingrediente (pentru 6 borcane de 370 ml):
1 kg vişine
6 linguri de zahăr
apă cât cuprinde

COMPOT DE VIŞINE reţetă. Mod de preparare:

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus. Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul. Intr-o oala mai inalta care sa le cuprinda bine puneti un prosop pe fundul ei, asezati borcanele si umpleti cu apa rece pana la cativa milimetri sub capace. Puneti oala la fiert la foc mic. Lasati sa fiarba 30-40 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, la foc mic.

COMPOT DE VIŞINE reţetă. Luati oala de pe foc si puneti-o pe niste paturi sau prosoape, acoperiti-o cu folie de plastic (pungi) si puneti peste ea perne si paturi. A doua zi se scot din oala.

Se verifica fiecare borcan daca nu trage aer intorcandu-l cu gura in jos. Daca picura sau fasaie, se consuma imediat. Daca nu, se eticheteaza si se pun in camara.

CITESTE SI

Cei mai buni cartofi umpluţi – cum să prepari rapid o cină de nota 10

Cei mai buni cartofi umpluţi - cum să prepari rapid o cină de nota 10

Cartofii, una dintre cele mai versatile, dar şi cele mai obişnuite legume, se pot găti în numeroase feluri. De la banalii dar şi absolut delicioşii cartofi prăjiţi, până la cei copţi cu unt şi ierburi aromate, cartoful este preferat de foarte multă lume.

Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă, un fel de mâncare extrem de simplu de realizat şi extrem de gustos.

INGREDIENTE

  •  8 cartofi potrivit de mari
  •  200 g unt
  •  100 g telemea de oaie
  •  150 g caşcaval
  •  150 g şunculiţă afumată
  •  1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
  •  sare
  •  piper
  •  câteva fire de verdeaţă proaspătă

MOD DE PREPARARE

1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.

Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

 

loading...