Îngheţată făcută la tine acasă. Sănătoasă și delicioasă. Iată rețeta fabuloasă

0 55

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că înghețata a devenit desertul răcoritor preferat, atât de copii cât și de maturi.

Deoarece înghețata de pe piață conține zahăr în exces și substanțe nesănătoase, cel mai bine este să o preparați acasă.

Înghețată de ciocolată, cu unt de arahide

Ingrediente pentru 3 porții: 1/2 cană de iaurt grecesc, 4 banane congelate, 1/4 cană de sirop de arţar, 1/3 cană de pudră de cacao, 2 linguri de unt de arahide.

Mod de preparare:

Puneți în blender iaurtul, bananele, siropul de arțar și pudra de cacao și amestecați bine. Adăugați untul de arahide și amestecați iarăşi. Consumaţi înghețata imediat după preparare.

Înghețată de căpșune

Îngrediente pentru 8 porții: 2 căni de lapte, 2 căni de frișcă bătură, 1/2 cană de zahăr brun, 2 lingurițe de esență de vanilie, 2 căni de căpșune proaspete.

Mod de preparare:

Amestecați într-un bol toate ingredientele, apoi puneţi compoziția în congelator. Puteți folosi diverse forme de înghețată.

Înghețată cu cireșe și iaurt grecesc

Îngrediente pentru 2-3 porții: 2 căni de cireșe înghețate (fără sâmburi), 1 cană de iaurt grecesc, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 lingură de miere

Mod de preparare:

Amestecați cireșele înghețate cu 1/2 cană de iaurt grecesc, cu ajutorul blenderului până obțineți o pastă. Apoi adăugați restul de iaurt și miere și mixați. Congelați compoziția timp de 4 ore.

Înghețata vegană cu unt de migdale

Îngrediente pentru 5 porții: 5 banane mari, congelate, 1 cană și 2 linguri de lapte vegetal, esență de vanilie, 3/4 cană de zahăr de cocos, 1 linguriță de ulei de cocos, 1 linguriță de apă, 2 linguri de unt de migdale, un praf de scorțișoară.

Mod de preparare:

Puneți în blender bananele, laptele vegetal și esența de vanilie și amestecați bine. Dacă amestecul nu are consistența lăptoasă, adăugați cele 2 linguri de lapte care au rămas. Puneți amestecul într-un bol, apoi adăugați untul de arahide încălzit în cuptorul cu microunde. Puneți amestecul în congelator.

Pregătiți separat toppingul de caramel: puneți într-o tigaie zahărul de cocos, uleiul de cocos și lingura de apă. Amestecați încontinuu și lăsați să se gătească până când face bule mici. Apoi opriți focul și lăsați sosul de caramelă să se topească. Adăugați sosul de caramel pentru înghețata preparată și praful de scorțișoară.

CITESTE SI

Cum sa faci sandviciurile să fie mai… gustoase. Trucul la care nu te așteptai

Cum sa faci sandviciurile să fie mai... gustoase. Trucul la care nu te așteptai

Cercetători de la Departamentul de Ştiinţe Culinare de la Universitatea din Vermont au făcut un studiu prin care au demonstrat că modul în care tăiem sandviciurile au un efect direct asupra plăcerii care ne-o produc.

Pentru a ajunge la această concluzie au adunat subiecţi de diferite culturi cărora le-au aplicat un chestionar cu privire la satisfacţia pe care le-o produc sandviciurile. Înainte li s-au dat spre degustare 4 variante de sandviciuri cu unt de arahide şi jeleu: întregi, tăiate pe verticală, diagonală şi orizontală.

Fiecare participant la studiu a trebuit să noteze ”satisfacţia gustului” cu note de la 1 la 20, ţinând cont de arome, prezentare, abundenţă, plăcere în general. La toate cele patru categorii, sandviciul netăiat a ieşit pe ultimul loc, iar cel tăiat pe diagonală a câştigat detaşat.

Concluzia cercetătorilor este că sandviciurile în formă de triunghi permit o mai bună dispersare a aromelor, pe o suprafaţă mai mare. Atunci când muşti dintr-un sandvici tăiat pe diagonală ai o suprafaţă mult mai mare în care te bucuri de toate ingredientele şi aromele. Când muşti, descoperi o altă suprafaţă, expunerea de aromă fiind maximă. De asemenea, poate fi mâncat mai uşor fără să faci prea multă mizerie şi fără să te murdăreşti.

 

loading...