Medicul care tratează bolnavii dintr-un scaun cu rotile. Povestea emoționantă a dermatologului Andreea Nechita

0 671

Andreea Nechita are 25 de ani şi este printre puţinii medici din ţară care-şi fac meseria dintr-un scaun cu rotile. O boală nemiloasă a afectat-o iremediabil de la vârsta de 16 ani și asta a făcut-o să-și dorească să ajute și alți semeni.

Andreea este medic rezident la Spitalul Sf Spiridon din Iași, iar când iși va termina rezidențiatul, se va stabili la Comănești. Tânăra vrea să fie independentă și se descurcă de minune, în ciuda problemelor sale.

„Dacă nu mi s-ar fi întâmplat toate astea, nu cred că alegeam domeniul în care lucrez acum. Eu am senzaţia că, dacă eram pe picioarele mele, nu făceam medicina.

Poate mă întorceam spre psihologie, cum am vrut în primă fază“, spune Andreea, pentru ziaruldeiasi.ro. Ea este medic rezident la Secţia Dermatovenerologie a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Andreea a devenit suspectă de o boală genetică, amiorofie spinală de gradul III, când era încă copil, căci, pe măsură ce creştea, aceasta a început să meargă mult mai greu decât copiii de vârsta ei, să se împiedice tot mai des şi să urce scările din ce în ce mai greu.

Situația s-a deteriorat dramatic la vârsta de 16 ani când a rămas țintuită în scaunul cu rotile.

„În mod paradoxal, chiar dacă trebuia să spun că nu mai vreau să văd spitale în viaţa mea, eu tot acolo am vrut să fiu. Eram în clasa a X-a când m-am hotărât, şi am început să învăţ.

Ca să intru la Medicină, a trebuit să o iau de la zero, dar n-a fost o problemă“, îşi aminteşte Andreea zâmbind.

”În spital mi-a fost locul”

„În spital mi-a fost locul, aici am ajuns. Am luat examenul din prima, şi cred că a fost o confirmare că aici trebuia să fiu.

Toată facultatea am făcut-o în scaun, dar eu am vrut-o din start. Aşa am simţit, nu ştiu de ce“, mai spune Andreea. În scaun cu rotile, tânăra a participat aproape la fiecare curs şi s-a chinuit să ajungă zilnic dintr-o parte în alta, de la un laborator la celălalt.

Mama s-a s-a mutat de la Târgu Neamţ în Iaşi pentru a o ajuta și o duce și o aduce de la spital în fiecare zi. Andreea lucrează cam şapte ore pe zi şi-n rest îşi petrece timpul acasă, citind, sau în oraş, la plimbare cu prietenii.

Chiar dacă ar fi putut lucra în laborator, unde i-ar fi fost mai uşor, Andreea a preferat să lucreze în spital, să interacționeze direct cu pacientul, pentru că tocmai asta i se pare cel mai interesant.

Chiar dacă uneori, unii dintre ei o confundă cu alţi bolnavi sau chiar dacă nu îi e întotdeauna uşor să treacă de la un salon la altul în scaun cu rotile, spune că tocmai astfel de lucruri continuă s-o întărească şi să-i hrănească şi mai mult atitudinea pozitivă.

 

 

Citeste si:

Horoscop 4 iulie 2018. Taurii rasufla usurati, ziua de miercuri le aduce realizari

Iată ce vă rezervă astrele, în funcţie de zodie, pentru ziua de miercuri, 4 iulie 2018.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Berbec

Eșți ambițios și gata să treci peste orice fel de greutăți, indiferent de sacrificii. Gândește-te bine, însă, înainte dacă merită totul. Dacă doar vrei să demonstrezi lumii că poți, mai bine nu te bagă!

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Taur

Răsufli liniștit pentru prima dată în ultimele luni: banii nu mai sunt o problema! Te și gândeșțt la cheltuit. Ai grijă să nu-i strici chiar pe toți, altfel ajungi din nou să oftezi după ei.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Gemeni

Ai uitat să faci ceva important astăzi și ești conștient că va trebui să găseșți o scuză bună. Te linișteșți imediat după ce afli că nu mai e urgent. Nu amână prea mult, mai ai mult timp la dispoziție.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Rac

Ai o zi obișnuită la muncă, dar te așteaptă o seară incendiară, plină de surprize. De mult nu te-ai mai distrat așa bine cu colegii. Pe unii, de mâine, îi vei privi cu alți ochi…

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Leu

Uneori ceri prea mult de la cei din jur fără să te întrebi dacă tu ai putea face față chiar la toate. Mai bine analizează-ți propriul comportament înainte de a ridiaă astfel de pretenții.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Fecioara

Primești diverse propuneri tentante de la persoane pe care nu le cunoști foarte bine. Gândește-te bine înainte de a acceptă, mai ales dacă și cel de lângă ține ar putea fi afectat.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Balanță

Tot ceea ce faci azi are legătură cu un prieten foarte drag. Fie că trece printr-o perioada mai grea, fie că se bucură, vrea să împărtășească totul cu tine. Ar fi un gest frumos să-i fii alături.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Scorpion

Nimic din ce se întâmplă în jurul tău astăzi nu îți convine și vrei să schimbi mersul lucrurilor. Înainte să acționezi gândește-te că nu ești singur pe lume. Contează și părerea celor din jur.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Săgetător

Mai nou ai tendința să-i conduci pe ceilalți. Dacă crezi că asta te ajută să te impui, astăzi încearcă să eviți această atitudine. Mai ales că nici șefului nu-i prea place să vadă că cineva încearcă să-i ia locul…

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Capricorn

Ești decis să porți o discuție serioasă cu cineva din conducere. Vrei să nu mai fi tot “cel nou” și după atâta timp. Atenție, însă, cum pui problema. Trebuie să știi să te pui în valoare.

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Vărsător

Primeșți veșți în legătură cu o cerere mai veche. Dacă răspunsul nu-ți este tocmai pe plac, încearcă o altă abordare. Nu te lasă păgubaș, mereu există soluții!

HOROSCOP 4 iulie 2018 – Pești

Discuția avută în contradictoriu cu persoană iubita te face să fii agitat astăzi, mai ales pentru că vină îți aparține. Ai aruncat vorbe care l-au rănit, iar acum va trebui să găsești o cale să-ți repari greșeală.

loading...