Reteta GOGOSI PUFOASE. Cum faci gogosi gustoase ca la mama acasa

0 169

Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoșile reprezintă și astăzi o bună opțiune atunci când avem poftă de ceva dulce, mai cu seamă că ele pot fi umplute cu tot felul de gemuri, dulcețuri ori cremă de ciocolată.

Vă propunem, mai jos, o rețetă de gogosi simple, pe care le puteți transforma, dacă doriți, în gogoşi umplute cu crema preferată.

Ingrediente:

– 500 de grame de făină

– 120 de grame de unt sau margarină

– 40 de grame de drojdie proaspătă

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriţă de rom

– 1 vârf de linguriţă de sare

– coajă rasă de lămâie

– 5 gălbenuşuri

– 350 ml de lapte

– zahăr pudră

– zahăr vanilat

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut.  După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile. Dacă doriți gogoși umplute, folosiți două gogoși simple pe care, înainte de a le coace, le suprapuneți, după care le lipiți bine pe margine, nu înainte de a pune între ele o linguriță plină din umplutura aleasă.

CITESTE SI

Asa faci cea mai bună VIŞINATĂ. Secretul combinării ingredientelor

Află, din materialul următor, secretul unei vişinate aromate, pregătită acasă, după o reţetă tradiţională.

Ingrediente:

– 1 kilogram de vişine
– 400 de grame de zahăr
– alcool

La 1 kg de vişine avem nevoie de 400 gr zahăr, alcool cât să cuprindă vişinele. Se spală vişinele frumoase, coapte şi întregi. Se rup codiţele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru vişinată, de 3-4 kg, cu gâtul larg. Se pune un rând de vişine, unul de zahăr tos sau pisat. Se leagă borcanul şi se lasă câteva zile la soare, până îşi lasă vişinele zeama şi zahărul începe să se dizolve. Din când în când, se scutură uşor borcanul ca să se aşeze vişinele.

Se toarnă apoi alcool de 90° cât să acopere fructele, se leagă borcanul cu hârtie pergament, se aşază din nou într-un loc la soare unde se lasă câteva săptămâni.

Vişinele capătă un gust aromat, foarte plăcut, dacă printre ele se pun câteva boabe de cireşe amare şi câţiva sâmburi de vişine, zdrobiţi, scrie adevarul.ro.

 

loading...