Stapana si-a rugat cainele sa latre mai incet

0 511

Acest caine nu este un caine simplu, dar un caine special antrenat pentru a salva vieti. Rasa din care el face parte este vestita pentru inteligenta sa.

Deja privind ochii lui poti intelege acest lucru.

Cu toate acestea, stapana sa s-a gandit sa-l invete nu trucuri banale, asa cum ar fi aducerea mingii sau comenzile de a sta jos sau in picioare.

Trucurile date sunt prea simple pentru acesti caini…

Faceti cunostinta: acesta este Shibas, un ghem de energie si dispozitie buna care poata latra intr-un mod absolut uimitor.

Astfel el poate latra nu doar la comanda, ci si poate regla volumul vocii sale!

Mai intai stapana i-a spus sa latre simplu, lucru care Shibas l-a si facut.

Apoi el a fost rugat sa latre putin mai incet, dupa care inca si mai incet.

La final i s-a spus sa latre atat de incet cat poate el, dupa care Shibas a latrat in soapta! Acest caine inteligent poate sa faca sa rada pe oricine.

Considerati cei mai buni prieteni ai omului, cainii sunt cunoscuti pentru loialitatea lor si dorinta de a-si multumi stapanul; si nu in ultimul rand, pentru inteligenta lor.

Ca membri valorosi ai familiei noastre, proprietarii de caini stiu ca majoritatea cainilor sunt inteligenti; ei pot fi invatati sa faca o multime de lucruri!

Cu toate acestea, exista totusi diferente izbitoare intre rasele de caini individuale cand vine vorba de nivelul lor de inteligenta.

Dupa cum probabil va puteti imagina, masurarea inteligentei canine este foarte dificila dar un studiu international recunoscut a reusit sa faca acest lucru.

Publicata de Stanley Coren, un profesor de psihologie de la Universitatea British Columbia din Vancouver, cartea se numeste „Inteligenta cainilor” si este bazata pe acest studiu;

Coren a publicat de asemenea un clasament cu rasele de caini individuale dupa inteligenta lor.

Acest clasament este acceptat in general ca fiind o descriere valida a diferentelor dintre rasele de caini in ceea ce priveste nivelul de antrenare a inteligentei cainilor.

1. Rasa Border Collie – considerata cea mai inteligenta rasa de caini

Una dintre cele mai inteligente rase de caini din lume este Border Collie, un caine folosit de sute de ani pentru stana, datorita capacitatii sale crescute de a intelege si urma instructiuni.

Capacitatea de concentrare este o calitate care plaseaza aceasta rasa pe primul loc al acestui top, alaturi de obedienta si un simt al loialitatii iesit din comun chiar si pentru un caine.

Border Collie-ul este un caine de talie medie, de obicei cu o blana bicolora, cu alb si negru. Aceasta rasa se dezvolta cel mai bine daca are spatiu destul in care sa isi consume energia, de aceea nu este recomandata pentru apartament.

2. Rasa Ciobanesc german

Toata lumea stie cat de inteligenti sunt cainii lupi. Nu degeaba sunt folositi de catre fortele de ordine: invata foarte repede si sunt usor de dresat. Ca si Border Collie-ul, ciobanescul german a fost crescut initial pentru pazirea turmelor.

Ca si temperament, aceasta rasa inteligenta este foarte protectiva si devotata familiei, mentinand o vigilenta marita in preajma strainilor.

Ciobanescul german poate trai afara, la temperaturi scazute, dar poate fi crescut si in apartament, daca ai destul spatiu pentru un caine de talie mare. El are nevoie de multa miscare, insa nu este dificil de ingrijit.

3. Rasa Pudel

Poate nu te-ai asteptat ca pe locul trei sa fie tocmai Pudelul, care are un aspect atat de haios si este mereu pus pe joaca. In realitate, aceasta rasa este una dintre cele mai inteligente din lume.

Scopul lor initial era de a-i ajuta pe vanatori sa recupereze obiecte din apa, motiv pentru care le place tare mult sa se balaceasca.

Pudelul este unul dintre cei mai ascultatori si destepti caini, care imbina entuziasmul jucaus cu spiritul aventuros.

El iubeste sa alerge, sa inoate si sa recupereze lucruri si este un animal de companie afectuos si atent pe langa copii.

Citeste si:

Motivul pentru care un patiser român din Londra refuză să angajeze britanici

patiser

Un patiser român a declarat că nu vrea să angajeze britanici pentru că nu muncesc la fel de mult precum compatrioţii săi, relatează sâmbătă publicaţia Kentwood Post pe site-ul său.

Fiecare dintre cei 16 angajaţi ai lui Ovidiu Şarpe de la “Pastisserie Romana” din Burnt Oak, suburbie aflată în nord-vestul Londrei, provine din România.

Bărbatul, care a fugit din România în 1979, spune că britanicii inventează scuze pentru a evita orele suplimentare şi că nu au nici aptitudinile, nici hotărârea celor veniţi din ţara sa natală.

Sunt disperaţi să muncească. Sar imediat la oportunitatea de a munci. Dacă apar două ore suplimentare, se oferă. Un englez ar putea spune în schimb ’da, dar nu duminica asta, cealaltă”, şi-a apărat patronul român decizia de a angaja numai concetăţeni.

Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare. De aceea vin aici. Muncesc din greu pentru a trimite banii acasă. De asemenea, este mai uşor pentru ei să comunice unul cu altul”, a mai spus Ovidiu Şarpe.

Românul a venit în Marea Britanie ca refugiat politic care fugea de regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceauşescu, dar spune că a votat pentru Brexit deoarece acolo unde trăieşte el britanicii au devenit o minoritate.

Burnt Oak este cunoscut sub numele de “Little Romania” datorită comunităţii imense de români, iar localnicii au ajuns să-i spună “Bontoc”, după modul în care numele este pronunţat de români, scrie Kentwood Post.

Românii i-au depăşit pe irlandezi şi au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanică din Marea Britanie după polonezi.

Ovidiu Şarpe spune că nu-şi permite să-i pregătească de la zero pe britanici. “Dacă iau un patiser englez trebuie să fac un curs intensiv, probabil de una sau două luni. Nu am timp să-i pregătesc”, a spus el.

Patronul român pretinde că îşi tratează concetăţenii mai bine decât în România şi că se vede cu ochiul liber că sunt mulţumiţi.

Românul în vârstă de 72 de ani care este tată a şase copii mai spune că “dacă saluţi pe cineva în româneşte pe stradă, cinci oameni îşi vor întoarce capetele”.

Sunt mai mulţi români decât britanici aici. Este vina guvernului britanic pentru că a spus ‘bună ziua, veniţi’. Frontiera este mult prea deschisă”, a opinat el.

El atrage atenţia că pentru româniii care vorbesc între ei limba natală şi urmăresc posturi tv româneşti, este important să se integreze.

Totuşi, afirmă el, “sper că guvernul înţelege că Marea Britanie are nevoie de români”.

 

loading...