Un primar a asfaltat până şi drumul dintre vii! Edilul este campion la atragerea de fonduri!!!

0 1.916

Când primarul este gospodar, sătenii au asfalt chiar şi pe drumurile agricole. Primarul comunei buzoiene Podgoria a asfaltat până şi un drum utilizat mai mult de proprietarii culturilor de viţă de vie din comună. Are trei kilometri lungime şi leagă satul Coţatcu de șoseaua europeană E85, scrie publicația Adevărul.

Până în urmă cu un an, ca să ajungi la Coţatcu, sat al comunei Podgoria, şi să-i străbaţi uliţele, trebuia să fii dotat cu multă răbdare şi disponibilitate financiară, pentru eventuale reparaţii la autoturism. Drumul principal, din pământ, se transforma într-o salbă de bălţi care, multe zile după ploaie, erau populate de gâştele sătenilor.

Într-una dintre lunile de primăvară ale anului 2016, satul a fost asaltat de utilaje zgomotoase şi muncitori mânjiţi cu negreală, de la o firmă de asfaltări din Galaţi, semn că ceva începea să se întâmple.

A asfaltat drumul de pe camp in comuna sa

Stam si ne întrebam de ce unii pot, iar alții nici măcar nu visează la asa ceva. Acest primar a asfaltat chiar si drumul agricol din camp in comuna pe care o conduce. Sa fie acesta exces de zel sau doar dorința de a face ceva pentru locuitorii comunei sale. Iata detaliile aici=> http://bit.ly/2vjO44G

Gepostet von Romania Distribuie am Montag, 28. August 2017

S-a dus repede vestea că satul lor va avea în sfârşit asfalt şi că vor putea ieşi cu căruţa direct pe şoseaua netedă ca-n palmă. Le pălise demult speranţa că vor avea drumuri asfaltate. Surpriza a fost însă şi mai mare atunci când au mers la culturile de viţă-de-vie, de lângă sat, şi au descoperit asfalt până şi pe drumul agricol, acelaşi în care altădată îşi rupeau căruţele şi utilajele agricole.

Cum, asfalt în vie? A fost întrebarea multora dintre sătenii din Podgoria, miraţi de o aşa decizie a primarului de a turna asfalt pe trei kilometri de drum sătesc, care are de o parte şi de cealaltă numai plantaţii de vie.

Primarul din Podgoria, Marius Chiru, spune că modernizarea drumului dintre vii a fost finanţată la pachet cu asfaltarea altor aproximativ opt kilometri cât are drumul principal din satul Coţatcu.

După ce a studiat ghidul de finanţare şi a observat că se încadrează la toate criteriile de eligibilitate, chiar şi cu acel drum agricol, a decis fără nicio ezitare să trimită cererea de finanţare la Ministerul Dezvoltării. A beneficiat de un buget de 970.000 de lei, din care 400.000 a fost contribuţie proprie.

Cu multă ambiţie, spune primarul din Podgoria, poţi atrage multe fonduri pentru dezvoltarea unei comune. Cu fonduri euroopene a asflatat 800 de metri de uliţă într-un alt sat al comunei, a modernizat dispensare, grădiniţe, un cămin cultural, prin PNDL, şi vrea acum să ducă asfaltul până în cele mai îndepărtate cătune

Este un exemplu de eficienţă în atragerea de fonduri guvernamentale, pentru care primul gospodar din Podgoria este apreciat în tot judeţul, unde sunt încă multe comunităţi suferinde la capitolul infrastructură.    La polul opus se află chiar şi oraşe, precum Buzăul, care are foarte multe străzi de pământ. În municipiul reşedinţă de judeţ, în acest moment, sunt nu mai puţin de 53 de străzi fără asfalt, însumând 15,35 kilometri.

 

 

 

Citeste si:

Presa din Spania a aruncat bomba la miezul nopții: Neymar la Real Madrid pe 310 de milioane! Ce scrie în contractul brazilianului

Foto: Reuters

Real Madrid le-a oferit francezilor 310 milioane de euro în schimbul brazilianului. Neymar, 26 de ani, va avea un contract pe 7 ani și va primi 45 de milioane de euro pe sezon!

Momentan nu s-a primit un răspuns oficial din partea celor de la PSG, club care anul trecut a făcut transferul-record în istoria fotbalului, chiar Neymar venind de la Barcelona pe 222 de milioane de euro.

Luni seară, Neymar a marcat și a dat o pasă de gol în meciul cu Mexic, 2-0, care a consfințit calificarea Selecao în sferturi, unde va întâlni Belgia.

Mexic a făcut o figură frumoasă în acest meci și, spre deosebire de Rusia, care a ales să se apere în permanență în meciul cu Spania, a fost extrem de curajoasă și ofensivă cu Brazilia. Mexicanii au avut două ocazii notabile în primele 20 de minute, dar Lozano a fost blocat de fiecare dată.

Brazilienii au contat pentru prima oară în acest meci în minutul 25, dar șutul lui Neymar a fost blocat de Ochoa. Tot Neymar și Ochoa au fost în prim plan la o altă ocazie a brazilienilor, în minutul 33, dar portarul mexicanilor a fost din nou inspirat și a respins.

Deschiderea de scor a venit în minutul 51, la capătul unei faze superbe orchestrate de Willian și NeymarStarul lui PSG a ajuns la finalizare, după ce în prealabil reușise o pasă superbă cu călcâiul, și nu a ratat.

Mexicanii nu s-au lăsa descurajați și au continauat să atace, dar goalkeeperul Alisson a respins senzațional șutul lui Carlos Vela din minutul 61.

Până la urmă, tot Brazilia a fost cea care a marcat. Neymar a scăpat singur în minutul 88, șutul său a fost deviat de Ochoa, dar ricoșeul a fost unul fericit pentru Seleção. Nou-intratul Firmino a fost atent și a împins mingea în poartă, propulsând-o pe Brazilia în sferturi.

 

loading...