Zațul de cafea, secretul sănătății tenului tău

0 104

Masca de cafea poate fi secretul frumuseţii tale.

Nu întotdeauna ceea ce aruncăm este rău. Din această categorie face parte și zațul de cafea. Strânge-l în fiecare dimineață și îngrijește-ți tenul și pielea cu ajutorul lui!

Nu-i așa că mirosul proaspăt de cafea este cel mai frumos parfum dimineața? Ei bine, transformă-l în secretul frumuseții tale. În zaț se ascund cele mai importante calități ale cafelei. Profită de ele și lasă-te răsfățat de efectul lui benefic asupra pielii.

Masca de cafea, ulei de măsline și miere

Tot ce ai nevoie este de o linguriță de zaț de cafea, una de ulei de măsline și una de miere. Amestecă-le și aplică-le pe fața curățată în prealabil cu apă cu bicarbonat. După ce ai aplicat-o fă câteva mișcări circulare sub forma unui masaj lejer. Ce rămâne pe față lasa să acționeze timp de 10 minute. Spală-te pe față apoi cu apă călduță și aplică puțin lăptișor de matcă sau o cremă lejeră cu protecție solară.

Acest tratament va ajuta considerabil și la evitarea îmbătrânirii premature a pielii, va hidrata în profunzime pielea, o va exfolia și catifela.

Cafeaua te scapă de punctele negre

Nimic nu e mai traumatizant decât problema legată de aspectul fizic mai ales la nivelul feței, iar punctele negre nu fac excepție. Umezește bine fața sau stai la abur câteva minute și apoi masează zona feței cu zațul de cafea, fără a apăsa foaret tare deoarece există riscul să lezezi pielea. Aplică mai apoi o mască făcută  din 100 de mililitri de lapte, două lingurițe de zaț de cafea. Fă o pastă din aceste ingrediente și las-o să acționeze pe față 10 minute. Rezultatul va fi unul wow cu adevărat, un ten mult mai curat, hidratat, catifelat. Încearcă și convinge-te!

Exfoliantul cu proprietăți antioxidante

Uleiul de măsline  este benefic tenului tău deoarece îți hrănește pielea, astfel că trebuie să amesteci 6 lingurițe de zaț de cafea cu ulei de măsline până obții o pastă numai bună de întins pe față. Zațul de cafea se bucură de prorietăți antiinflamatorii și antioxidante ce le transmite tenului tău ajutându-l să radieze și să se bucure de o adevărată porție de sănătate.

O dată pe săptămână apelează  la acest exfoliant și lasă-te învăluit de puterea miraculoasă a acesteor alimente. Nu uita să consumi suficientă apă pe parcursul zilei și să te odihnești corspunzător.

Avocadoul și zațul de cafea, elixir pentru piele

Nu mai este nici un secret faptul că avocado ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a pieli, previne apariția ridurilor, ajută considerabil la uniformizarea tenului, la hidratare lui și la o bună digestie.

Încearcă o combinație inedită de avocado și zaț de cafea. În piuereul de avocado adaugă zaț de cafea pe care apoi să o aplici pe față. Las-o 20 de minute apoi fă câteva mișcări circulare ușoare, îndepărteză masca și clătește cu apă din abundență.

Zațul de cafea și uleiul de măsline, efect natural de botox

Vrei un remediu care să fie echivalentul unei ședințe de botox? Apelează la această combinație inedită dinte zațul de cafea și uleiul de măsline.  Antioxidanții din ulei te vor ajuta să îți păstrezi pielea fină, catifelată în timp ce zațul de cafea care este considerat a fi un abraziv natural va contribui la curățarea porilor și va oferi un adevărat rol antimicrobian.

Dacă nu ai la îndemână ulei de măsline poți să apelezi fără grijă la un ou. Exact! Un albuș de ou mai exact, pe care trebuie să îl bați bine cu 3 linguri de zaț de cafea. Aplică pe față masca și las-o până simți că începe să te strângă fața. Îndepărteaz-o cu ajutorul apei călduțe și bucură-te de efectul natural al tenului tău.
Acum vei mai arunca zațul de cafea?

 

loading...